Varje vecka föds 10 hjärtsjuka barn i Finland. Varje timme får en av oss en hjärtinfarkt. Ofta kommer en hjärtsjukdom som en överraskning och det är något som många inte väntar sig ska drabba just dem. Dessvärre är hjärtsjukdomar inte bara beklagligt allmänna, utan också direkt hjärtskärande historier.

 

Ingen ska bli ensam med sin sjukdom – oberoende av i vilket livsskede man befinner sig.

'Tee lahjoitus'

Hjärtförbundet stöder insjuknade och deras anhöriga och utför dessutom förebyggande arbete så att så få personer som möjligt ska drabbas av en hjärtincident. Ditt stöd behövs.

TAPANI

__________

 

Tapani trodde sig vara odödlig. Han har bergsvandring som hobby, men för honom höll den sista anhalten på att bli Jyväskylä, på alldeles platt mark. Bekanta dig med Tapanis historia här.

PAAVO

__________

 

Paavo drömmer om att bli Finlands första hjärtkirurg för barn som själv har fötts med hjärtfel. Han har en annan dröm också... Bekanta dig med unga Paavos historia här.

Anna-Mari Hekkala,

Överläkare på Finlands Hjärtförbund rf

En hjärtsjukdom kan beröra var och en av oss. Om vi inte insjuknar själva kan sjukdomen drabba någon av våra närstående, så vanliga är hjärtsjukdomar. En del föds med en sjukdom, andra drabbas mitt i livet. Sunda levnadsvanor kan förhindra många hjärtsjukdomar – eller åtminstone skjuta upp dem till en sen ålderdom. Alltid ger ett sunt liv inte skydd, även en frisk människa kan lida av rytmstörningar.

 

De flesta hjärtsjukdomar är bestående, men med god läkemedelsvård och åtgärder kan man förbättra livskvaliteten och ge de drabbade fler levnadsår. Hjärtförbundet stöder insjuknade genom hela livet – ingen är ensam med sin sjukdom.

YHTEYSTIEDOT

Oltermannintie 8
PL 50
00621 Helsinki
(09) 752 7521

lahjoitus@sydanliitto.fi

TEKSTIVIESTILAHJOITUS

Lahjoita 10€, lähetä tekstiviesti SYDÄN10 numeroon 16499

Lahjoita 20€, lähetä tekstiviesti SYDÄN20 numeroon 16499

LAHJOITUSPUHELIN

Soita numeroon

0600 1 6111

(10,26€ + pvm/mpm)

Suomen Sydänliitto ry:n rahankeräyslupa RA/2016/823. Lupa on voimassa 1.1.2017-31.12.2018 kaikkialla Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

 

© Suomen Sydänliitto 2017
Lisätietoa sydänterveydestä: sydän.fi